İzmir Bireysel Terapi | Bostanlı Psikoloji
İçindekiler:
- İzmir Bireysel Terapi Hizmeti
- Bireysel Terapi Kimler Tarafından Uygulanır?
- Bireysel Terapi Kaç Seans Sürer?
- Bir Terapi Seansı Ne Kadar Sürer?
- Bireysel Terapide Ne Yapılır?
- Bireysel Terapi Kimlere Uygulanır?
- Psikoterapi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
- İlk Terapi Seansı Nasıl Olur?
- Psikolog Ücretini SGK Karşılıyor Mu?
- Psikolog Seans Ücretleri Ne Kadar?
- Psikolog ve Psikiyatrist Arasındaki Farklar Nedir?
- En İyi Psikolog Nasıl Bulunur?
İzmir Bireysel Terapi Hizmeti
Bireysel terapi, bireylerin yaşamlarında duygu, düşünce ve davranışları incelenerek karşılaştıkları zorlukları fark etmelerini ve baş etmelerini amaçlar. Problemlere odaklanarak kişinin çözüm bulmasına destek olur. Duygusal ve bilişsel iç çatışmalara odaklanır. İzmir Bireysel Terapi hizmetimizi online olarak ya da yüz yüze Bostanlı’da yer alan psikoloji merkezimizde uygulayabiliyoruz.
Bireysel Terapi Kimler Tarafından Uygulanır?
Bireysel terapi psikologlar, psikolojik danışmanlar ve psikiyatri uzmanları tarafından uygulanır. Fakat bu yeterlilik derecesindeki uzmanların da yetişkinlere yönelik terapi eğitimlerini almış olması gerekmektedir.
Bireysel Terapi Kaç Seans Sürer?
Her bireyin yolculuğu birbirinden farklıdır. Bu sebepler psikolojik problemlerin çözümünde belirli bir süre aralığı yoktur. Kişinin problem düzeyine, algısına ve ihtiyacına uygun olarak değişiklik gösterir. En az 8-10 seans sonra terapinin faydaları görülmeye başlanır.
Bir Terapi Seansı Ne Kadar Sürer?
Bireysel terapide bir seans 45-60 dakika aralığında sürmektedir. Uzunluğa uzmanın kendisi danışanın sürecine göre karar verir.
Bireysel Terapide Ne Yapılır?
Terapide kişinin problemi dinlenir, duygu düşünce ve davranışları incelenir, problemin nedenleri araştırılır. Sonrasında çeşitli terapi teknikleri uygulanarak kişinin yaşadığı problemle baş etmesi ve çözüm üretmesi sağlanır.
Bireysel Terapi Kimlere Uygulanır?
Yetişkinler, ergenler ve çocuklar için bireysel terapi olanakları mevcuttur. Herkes bireysel terapiye başvurabilir.
Psikoterapi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Psikoterapi; depresyon, kaygı bozukluğu, kronik stres, Obsesif kompulsif bozukluk, panik atak, fobiler, sosyal fobi vb. başta olmak üzere kişiyi günlük hayatında rahatsız eden duygu düşünce veya davranışlarının tedavisinde etkin olarak kullanılmaktadır.
İlk Terapi Seansı Nasıl Olur?
İlk terapi seansında uzman, danışanın genel bilgilerini alır. Kişinin kendisini ve Problemin ne olduğunu anlamaya çalışır. Terapi hedefi belirlenmesini sağlar. Uzman, terapinin sınırlarını çizerek terapi sürecinin nasıl ilerleyeceği ile ilgili bilgiler verir. İlk 1-3 seans daha çok değerlendirme seansıdır. Gerekirse bazı testler uygulanabilir.
Psikolog Ücretini SGK Karşılıyor Mu?
Eğer danışan devlet hastanesinde bir psikoloğa giderse SGK kapsamında bakılabilir. Fakat özel danışmanlık merkezlerinde SGK terapi ücretini karşılamamaktadır.
Psikolog Seans Ücretleri Ne Kadar?
Psikologların seans ücretleri şehir ve ülke bazında değişiklik göstermektedir. Bunun yanında uzmanların tecrübe düzeylerine, aldıkları eğitimin kalite ve geçerlilik düzeyine göre de seans ücretleri değişiklik göstermektedir.
Psikolog ve Psikiyatrist Arasındaki Farklar Nedir?
Psikiyatrist; tıp eğitimi alarak psikiyatri uzmanlığı yapmış kişidir. Psikopatolojilere hakimdir. İlaç yazma ve tanı koyma yetkisi vardır. Psikolog; Psikoloji bölümü lisans mezunudur. İlaç yazma yetkisi yoktur. Psikiyatristler hastalıkların farmakolojik tedavisinde uzmandırlar. Psikologlar terapi ve danışmanlık gibi konuşma tabanlı terapötik (iyileştirici) yöntemlerle çalışırlar. Bir danışan, ihtiyacına göre hangi uzmana danışması gerektiğini belirlemek için genellikle ilk olarak psikologla başlar ve gerektiğinde psikiyatriste yönlendirilir.
En İyi Psikolog Nasıl Bulunur?
Danışan gideceği ruh sağlığı uzmanını kendisi seçer. Bunu seçerken dikkat etmesi gerekenlerden ilki uzmanın lisans mezuniyetidir. Psikoloji veya psikolojik danışmanlık bölüm mezunu olmalıdır. Var ise yüksek lisans eğitimine bakılmalıdır. Uzmanın aldığı eğitimler sorgulanmalıdır. Her uzman her danışana uygun olmayabilir.