Tüm hizmetlerimiz online platform üzerinden de sağlanmaktadır. Online psikolojik danışmanlık da tıpkı yüz yüze terapide olduğu gibi etik ilkelere bağlı şekilde gerçekleştirilmektedir. Gizlilik esastır. Bu nedenle danışan ve terapist online seans esnasında bulunduğu ortamda yalnız olmalıdır.
Ücretsiz Online Psikolog Ön Görüşmesi ile kurumumuzdaki psikologla ön görüşmeyi telefon aracılığı ile sağlayarak kendinize uygun olup olmadığına bakabilirsiniz. Ön görüşmelerimiz de online olarak sağlanır ve kişiye online terapi ile ilgili bilgi verilir.
Online terapi, danışan ve terapistin internet üzerinden görüntülü ve sesli olarak bir araya gelerek gerçekleştirdiği terapi şeklidir. Bu terapi şekli, danışanların ve terapistlerin fiziksel olarak bir araya gelmesinin mümkün olmadığı durumlarda uygulanabilir. Yüz yüze terapi gibi, online terapi de bireylerin duygusal, zihinsel ve davranışsal sorunlarıyla ilgili yardım almasını ve bu sorunlarla başa çıkmasını amaçlar.
Daha erişilebilir bir yöntem. Özellikle fiziksel engelli kişiler, kırsal kesimde veya yurt dışında yaşayan kişiler, yoğun iş temposuna sahip kişiler için önemli bir avantajdır.
Online terapide dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var tabi ki. Bunlardan ilki Gizlilik: Online terapide, danışan ve terapistin arasındaki konuşmalar internet üzerinden gerçekleştiği için gizlilik konusunda bazı endişeler olabilir. Ancak, bu endişeler, uygun güvenlik önlemleri alınarak giderilebilir. Herhangi bir ses veya görüntü kaydı yapılmadığı konusunda taraflar kendi arasında bir anlaşma yapabilir.
Online seans sırasında kişi güvende hissetmeli, bulunduğu odada tek başına olduğundan ve diğer odadaki kişiler tarafından duyulmadığından emin olursa güvenlik hissini sağlayabilir.
İnternetin iyi çektiği bir yerde olmak ise bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta. Seans sırasında bağlantıda kopmalar yaşamamak için, iki taraf da gerekli önlemleri almalı.
Online terapi, tüm bu süreçlere dikkat edildiği takdirde yüz yüze terapi kadar etkili bir seçenek ve sağlıklı terapi süreci geçirmek mümkün. Yapılan araştırmalar, online terapi ve yüz yüze terapinin sonuçları arasında anlamlı bir fark olmadığını bize gösteriyor.
Online terapi, bir dizi psikolojik, duygusal ve davranışsal konu üzerinde çalışmak için kullanılabilir. İşte online terapide çalışılabilecek bazı yaygın konular:
Depresyon: Online terapi, depresyon semptomlarını anlamaya ve yönetmeye yardımcı olabilir. Bireylere duygusal destek ve stratejiler sunabilir.
Anksiyete: Anksiyete bozuklukları, online terapi ile ele alınabilir. Bu tür terapi, endişe, panik ataklar, obsesif kompulsif bozukluk (OKB) ve sosyal anksiyete gibi konularda yardımcı olabilir.
İlişki Sorunları: Online terapi, çift terapisi veya ilişki danışmanlığı için kullanılabilir. İlişki sorunlarını anlamaya, iletişimi geliştirmeye ve ilişkileri güçlendirmeye yönelik destek sunar.
Stres Yönetimi: Stresle başa çıkmak için online terapi, stresin nedenlerini tanımlamayı, rahatlatıcı teknikleri öğrenmeyi ve stresle daha etkili bir şekilde başa çıkmayı içerebilir.
Özsaygı ve Özgüven Sorunları: Online terapi, bireylerin özsaygılarını ve özgüvenlerini artırmalarına yardımcı olabilir. Kişisel değer ve özsaygı konularını ele alabilir.
Tükenmişlik: Tükenmişlik sendromu, çalışma hayatı, kişisel yaşam ve ilişkilerle ilgili sorunlarla ilgili olarak online terapide ele alınabilir.
Travma ve PTSD: Travma sonrası stres bozukluğu (PTSD) veya travmatik olayların sonuçları ile başa çıkmak için online terapi kullanılabilir.
Kayıp ve Yas: Online terapi, kayıp, yas ve yas süreçleriyle başa çıkmak isteyen kişilere destek sağlayabilir.
Öfke Yönetimi: Öfke kontrolü sorunlarına sahip kişiler, online terapi aracılığıyla öfke yönetimi stratejilerini öğrenebilirler.
Kendi Kendine Gelişim: Kişisel büyüme, öz gelişim ve hedef belirleme gibi konularda online terapi, bireylerin potansiyelini maksimize etmelerine yardımcı olabilir.
Online terapi de yüz yüze terapi ile aynı fiyatta ya da bazı durumlarda daha düşük fiyatta olabilmektedir. Uzmanının tecrübesi, yetkinliği, aldığı eğitimlerin içeriği bunu belirlemektedir.
Kurumumuzda Yetişkin ve ergen (13-18 yaş) bireylere yönelik farklı platformlar üzerinden online terapi desteği sağlanmaktadır. Uzmanlarımız bu alanda gerekli desteği sağlayacak donanım ve eğitime sahiptirler. Ayrıntılı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.
Online psikolog, terapi hizmetini internet aracılığıyla sunan kişidir. Online psikologla görüşmeler video görüşmeleri şeklinde gerçekleşir. Bu yaklaşımı bazı danışanlar daha konforlu bulmaktadır. Burada önemli olan, uzmanın lisanslı ve profesyonel olup olmadığını doğrulamaktır. İnternet üzerinden sağlanan psikolojik danışmanlık hizmetinin etik standartlara uygun ve güvenilir olması oldukça önemlidir.
Online psikologla yapılan görüşmelerde her türlü psikolojik problemle çalışılabilmektedir. Bunlardan bazıları; travma sonrası stres bozukluğu, depresyon, panik atak, panik bozukluk, sosyal fobi, kaygı bozukluğu, OKB vb. problemler olabilir.
Acil durumlarda online olarak terapistinize başvurabilirsiniz. Online psikolog da belli zaman aralıklarında çalışmaktadır. Anında hizmet almanın yanında çoğunlukla randevu alınarak seanslar gerçekleştirilir.
İster online ister yüz yüze olsun terapiye başlamadan önce, terapi hedefinizi ve kendinizde değiştirmek istediğiniz durumları belirleyin. Böylece daha etkili bir iş birliği sağlanabilmektedir.
Online terapistinizin lisanslı ve güvenilir olup olmadığını iyi değerlendirin. Profili inceleyin ve onunla ilgili yorumları okuyun. Gerekirse diplomasını ve eğitimlerini sormaktan çekinmeyin.
Görüşme yapacağınız platform için gerekli hazırlıkları yapın. İnternet bağlantınızın stabil olduğu ve kendinizi güvende hissettiğiniz yalnız olacağınız bir ortam ayarlayın.
İlk seans öncesinde kendinizi rahat hissetmek önemlidir. Terapiye açık bir zihinle yaklaşın ve kendinizi hazırlayın.
Online terapi sırasında, tarafların internet bağlantılarında yaşanabilecek sorunlardan kaynaklı olarak bağlantı kopmaları yaşanabilmektedir. Bu gibi durumların doğru yönetilmesi oldukça önem taşımaktadır. Bağlantı tekrar sağlandığında kaybedilen zaman seans sonunda telafi edilebilir. Fakat internet bağlantılarının kalitesine dikkat etmek her iki tarafın da sorumluluğundadır.
Online psikolog ile de görüşmelerde danışan ve terapist ilişkisi ve uyumu sağlanabilmektedir. Bu uyum terapötik ilişki açısından önemlidir. Kognitif davranışçı terapi, EMDR terapisi gibi yeni nesil terapi akımları da online terapiye uyumlu olarak gelişmektedir. Bu sebeple terapistler online olarak gördükleri danışanlarla yüz yüze olarak görüştükleri danışanlar kadar iyi iletişim kurabilmekte ve iyileşme sağlayabilmektedirler.
BOSTANLI PSİKOLOJİ MERKEZİ
İzmir Bostanlı Psikoloji ve Psikodrama Merkezi, bünyesinde çocuk, ergen, yetişkin ve çift psikoterapi hizmetinin yanında, yetişkin ve çocuk psikodrama grup çalışmaları, Çocuklar için Felsefe (P4C) atölyelerini ve nörogelişimsel yoga çalışmalarını da barındıran çok yönlü bir merkezdir. Tüm çalışmalar alanında uzman kişiler tarafından yürütülmektedir.
Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.
Telif Hakkı © 2024 Bostanlı Psikoloji Merkezi. Tüm hakları saklıdır. | Powered by MMA
Son Güncelleme Tarihi: 08-11-2024 16:18:12